Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden
BBQ, Beer & Bluesfestival

Beschrijving

If you can dream it, you can do it!

En zo is het idéé geboren van het eerste Bluesfestival in de NOP. Een lang gekoesterde wens van uitbater Dennis Goossens van restaurant Schokland en rasmuzikant en creatieve brein van Cultuurbedrijf Schokland Rob Bredewout komt hiermee uit. Vanaf 3 juni start de voorverkoop via deze site. maar voor nu alvast de te gekke line up.

Mouldy T

Mouldy-T speelt rauwe, swingende blues geïnspireerd door de stadsblues van de jaren ’50.
De band speelt nummers van onder andere Little Walter, Sonny Boy Williamson II, Howlin’ Wolf etc. waarbij een moderne, doch authentieke sound wordt nagestreefd en de nummers naar eigen hand worden gekneed.
Mouldy-T swingt en grooved met een mix van vlottende blues afgewisseld met rauwere stampers en slow blues. De zang, meeslepend spel, bluesharp afgewisseld met scheurende gitaarsolo’s zorgen ervoor dat Mouldy-T garant staat voor een (h)eerlijke en energieke blues show.

Gumbo & The Monk

Zij nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Van de juke joints op de katoenplantages in de Mississippi Delta tot aan de grotestadsblues van Chicago en Detroit. Met gepassioneerde zang en intens (slide)gitaarwerk laten ze de authentieke klank van de Oer-Blues weer herleven. De instrumenten die ze gebruiken naast de Dobro en akoestische gitaar zijn traditioneel handgemaakt door Gumbo. De Cigar Box Guitar, de License Plate Resonator Guitar en de Diddley Bow zijn gebouwd op dezelfde manier zoals de landarbeiders op de katoenplantages dat deden van afgedankte materialen.
Tussen de nummers door vertellen zij korte verhaaltjes en anekdotes over de bluesgeschiedenis, de nummers en de gebruikte instrumenten. Naast enkele traditionals spelen ze nummers van oa. Robert Johnson, Son House, Muddy Waters en John Lee Hooker.
Gumbo & The Monk zijn doorgewinterde muzikanten met jarenlange podiumervaring en brengen hun intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals binnen en buiten Nederland. Tijdens de Dutch Blues Challenge 2018 veroverden ze een finaleplaats.

Ralph de Jong (solo)

Ralph legt als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn concerten en opnames. In een stijl waarin alleen Ralph de Jongh kan optreden, in een fenomenale atmosfeer van geluid, waarin we kunnen terugdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Mick Jagger. Ervaar de schoonheid van dit fenomeen. Dit is puur… Dit is Ralph de Jongh… Dit is Emotie.

Harlem Lake

Welkom in ons muzikale huis. Wij houden ervan om rauwe soul uit de jaren 70 te combineren met hedendaagse bluesrock en americana! Onze missie is om onze passie en verhalen met de wereld te delen. Daar zijn we in 2017 mee begonnen en op 4 juni 2022 hebben we de European Blues Challenge gewonnen. De afgelopen twee zomers mochten we door Europa toeren en in 2024 zullen we verder bouwen aan onze droom, inclusief het uitbrengen van een nieuw album. Bedankt voor uw komst en hopelijk tot ziens op een van onze shows!

AJ Plug and band

Multiple award-winner AJ PLUG is een absolute topper uit de Nederlandse roots scène. Zangeres AJ Plug (Alexandra Jolanda) wordt gezien als één van de meest indrukwekkende ‘ladies’, die de Nederlandse blues rock en roots scène de laatste jaren heeft voortgebracht.
“Een natuurtalent (…)” – Johan Derksen.
De invloedrijke ambassadeur van de blues, americana en roots muziek steekt zijn bewondering voor AJ Plug niet onder stoelen of banken. Naast de optredens van haar eigen band tourde AJ Plug dan ook mee in Johan Derksens theatershow, ‘The sound of the Blues & Americana’, die in bijna alle theaters in Nederland was te zien.

Event Details

Date: 8 september 2024

Start time: 14:00

End time: 22:00

Venue: Restaurant Schokland

Lees meer

BBQ, Beer & Bluesfestival

 25,00 per persoon

Categorie:

Wat moet u weten?

Zondag 8 september 2024
Aanvang 14:00 uur

Wat kan u verwachten: Uiteraard draait het deze middag om de Blues ( zie line-up ). daarnaast zal het terrein ( museumtuin Schokland ) omgetoverd worden tot waar festival terrein. Diverse foodtruck/bbq trucks zullen ook niet ontbreken. Daarnaast een mooi assortiment aan pilseners/speciaal bieren zowel lokaal als internationaal. Kortom een complete beleving voor een geweldige middag/avond.

  • 15:00 – 16:00 Klein Mouldy T (podium 2)
  • 16:15 – 17:15 Klein Gumbo & the Monk (podium 2)
  • 17:30 – 18:45 Groot Harlem Lake (hoofdpodium)
  • 19:00 – 20:00 Klein Ralph de Jong (podium 2)
  • 20:15 – 21:30 Groot AJ plug en band (hoofdpodium)

Hulp nodig?

Neem gerust contact op. We helpen u graag verder.

Neem contact op